onsdag 22 februari 2012

Bb tankar

nu undrar jag vad ni har för tips runt hemkomsten från bb för att få det att flyta på så smidigt som möjligt. William kommer vara ca 20mån. vet ju inte än om han kommer få komma och hälsa på på bb eller inte innan vi kommer hem, det beror ju på hur länge vi behöver vara kvar men det antar jag att han kommer göra. läste snabbt om någon som berättade att de hade köpt små presenter till storasyskonet som denne skulle få när bebisen får presenter och pyssel för att få lite lugnare stunder vid ex matning osv.
är i vecka 29 nu och känner att detta är saker som jag skjutit på att tänka på, hur det faktiskt kommer blir med två småttingar hemma. helt underbart nog kommer daniel vara hemma HELA sommaren med oss från minibebis ankomst och till slutet på augusti (bf 13maj). det känns nästan som att jag missat att ur den växande magen faktiskt kommer komma en bebis och nu känner jag mig inte det minsta förberedd. vaggan står på plats i sovrummet och syskonvagnen är inköpt. men sen då? snart behöver jag ta fram bebiskläderna och tvätta upp dem, men än så länge har jag ingenstans att göra av dem. vad händer? varför har jag ingen koll? är det bara för att det är nummer två och man inte hinner tänka så mycket på att man är gravid? känns som att hela bebistiden är bortglömd. idag hade de rea på coop på storlek 2 på blöjor så ett sådant paket fick komma med hem men snart behöver vi ju bunkra upp med de pyttesmå blöjorna hemma också.
min önskan är att det ska funka med amningen. hade rätt mycket problem sist och fick pumpa alla mål i en månad efter en försts veckas skrik tills han tillslut tog bröstet. jag önskar verkligen att det kommer funka denna gången för att pumpa vet jag inte om jag kommer ha ork till.
detta blev nog väldigt snurrigt men så känner jag mig nu också, väldigt snurrig. överös mig med de tips ni kommer på för att underlätta första tiden hemma med de små.

2 kommentarer:

 1. Har en prins som nu är tre veckor. Stora syster blir tre i maj så hon är ju inte bebis längre men det är allt lite kamp att vara tillgänglig år två..
  En vill ammas medan en hittar på bus i ren frustration..
  Hon får vara med mycket vid blöjbyten och bad. Då hjälper hon till efter sin förmåga.
  Vi läste syskon böcker innan lillebror kom, sedan kom hon upp på BB samma dag och hälsade på. Då hade hon med ett paket till lillebror medan hon fick fina tuschpennor för att pyssla med när de var på BB med oss.
  Sen stannade jag i två dagar just för att få igång amningen. Hade problem sist men nu gick det bra. Astrid och mannen var och hälsade på hela dagarna och vi åt lunch o. fikade. Sedan hjälpte hon till att hämta hem lillebror och visade hemma var han skulle sova, var hans saker var och sitt eget rum.
  Funkade kanon!
  Lycka till!! :-)
  Kram Jenny

  Ps, maj är en toppen månad att få barn i. Astrid föddes i maj, kanon!

  SvaraRadera
 2. Sorry för värsta romanen hahahaa

  SvaraRadera

Innan du kommenterar läs detta:
- Jag blir jätte glad för kommentarer!
- Tipsa bara om tävlingar som på något sätt är barnrelaterade
-Lägg gärna till min på bloglovin för att inte missa kommande tävlingar!
- Om du vill sponsra en tävling på min blogg kontakta mig på: linn_nilhammer_salomonsson@hotmail.com
- Om du deltar i en tävling, glöm ej dina kontaktuppgifter!