torsdag 15 september 2011

både bra och dålig

Natten var lite både och kan man säga. Han somnade i mitt knä så nattningen var inte så svår. Sedan vaknade han vid 22 igen och det tog 1½ timme med en herrans massa bök och gråt innan han somnade om igen, i min famn i gungstolen. Men sedan vaknade han inte förens 2.10, då var det inga större problem att få honom att somna om. Nästa gång var 5.25 och när han nästan precis somnat om efter att ha hjälpt mig med en tutte som inte klarade sig över ett dygn utan amning så kom Daniel upp och började greja så då tog jag med honom in till oss igen. Hade jag vetat att Daniel gick och la sig i 45 minuter till så hade han fått ligga kvar i sin säng och jag hade haft mer tålamod med att få honom somna om.

Dåligt: sjukt lång tid att få honom att somna om första gången. Babyvakten funkar inte av någon anledning….?!
Bra: Så här sällan har han inte vaknat på ett halvår. Han skulle egentligen inte ammats om det inte var för det att min ena tutte höll på att explodera. Det gick rätt bra utan babyvakten ändå.

Hur ska jag lyckas att inte få mjölkstockning i hans favorit tutte? Det andra bröstet har han inte ätit från i natt (alltså sedan igår natt) och det verkar inte vara några problem. Men favorittutten var tre gånger större och var knölig och varm. Ska jag på något vänster trappa ner? (ska jag fortsätta amma en gång tills tutten inte känns sprickfärdig?) Eller ska jag bara handmjölka ur tills det släpper på trycket??

4 kommentarer:

 1. När jag slutade amma, pumpade jag bara ur så pass att spänningen släppte.
  Det funkade riktigt bra, eller bara massera bröstet lite i en varm dusch!

  SvaraRadera
 2. Ja men det låter ju som att det går framåt. Hærligt! Och duktig du ær som kæmpar vidare æven om det ær hårt mitt i natten!
  Ang amningen så har jag ju inte ammat sjælv men jag har førstått att om det gør ont ont så ær det bæsta att handmjølka værsta trycket før så produceras inte så mycket mer mjølk som nær brøstet blir stimulerat av att lillen ammar. Men som sagt, inte provat sjælv, bara vad jag hørt!

  SvaraRadera
 3. Ja alltså det är så lite som behöver komma ut för att spänningen ska släppa så det kan räcka att
  man masserar bröstet lite, eller hand pumpar :)
  Du får testa lite!

  SvaraRadera
 4. åh, det kan va kämpigt att få dem att somna själv... men verkar ju gå framåt :) skönt :) tror inte du behöver babyvakten- jag tänkte det först jag med, men man hör så väl när de vaknar iaf så...
  ofta så man vaknar nästan innan de ger ifrån sig nåt ljud tycker jag ;)

  SvaraRadera

Innan du kommenterar läs detta:
- Jag blir jätte glad för kommentarer!
- Tipsa bara om tävlingar som på något sätt är barnrelaterade
-Lägg gärna till min på bloglovin för att inte missa kommande tävlingar!
- Om du vill sponsra en tävling på min blogg kontakta mig på: linn_nilhammer_salomonsson@hotmail.com
- Om du deltar i en tävling, glöm ej dina kontaktuppgifter!