måndag 7 november 2011

Er hjälp?

Nu behöver jag era tips, råd och erfarenheter. jag skrev ju här om Maria och Filippas besök, det gick ju sådär. Jag försökte i alla fall trösta mig med att han åtminstone inte varit elak mot Ludde eller morbröderna Bassie och Affe. Men nu när vi var hemma hos mamma igår nöp och bet han Alfred ett par gånger ändå, då är ändå Alfred ett år äldre än William. Tror han nöp Bassie några gånger också och han är snart 5.

Hur har ni gjort när era barn kommit in i dessa perioder? William lyssnar för tillfället inte på någonting man säger till honom så jag misstänker en första lite trots period? Jag försöker i alla fall få honom att titta på mig och lyssna på mig, säga Aj aj, så får man inte göra, det gör ont, man måste vara snäll. Nu får du klappa mamma (eller vem det nu är han har vart dum emot) fint och kramas. Och det brukar han göra då. Det hade vart skönt att veta hur lång tid det skulle ta för honom att förstå att det inte är accepterbart beteende… Just nu har jag ingen lust att ta mig någonstans eftersom att han är högt och lågt hela tiden och vägrar lyssna. Jag får inte sitta still en sekund och är man då hemma hos någon som inte har ett helt barnsäkert hem så finns det inga möjligheter för ens en kort lugn stund.

Skriv gärna alla era erfarenheter och tips och tankar ni har.

2 kommentarer:

  1. För det första markera med nej - på en gång! (eller aj) skippa föreläsningen efter det och ta det på en gång. Var konsekvent så ger det med sig. Att förklara är bara bortkastad tid. Rakt och konkret som till en hund. Låter hemskt, men för många barn fungerar det bättre

    SvaraRadera
  2. hehe Tack :) Jag är ganska ny på detta, så frugan som fixade headern :P ja jannika lyckades övertala mig efter ett evigt tjat haha :)

    SvaraRadera

Innan du kommenterar läs detta:
- Jag blir jätte glad för kommentarer!
- Tipsa bara om tävlingar som på något sätt är barnrelaterade
-Lägg gärna till min på bloglovin för att inte missa kommande tävlingar!
- Om du vill sponsra en tävling på min blogg kontakta mig på: linn_nilhammer_salomonsson@hotmail.com
- Om du deltar i en tävling, glöm ej dina kontaktuppgifter!